Barros Almeida: naast port ook heerlijke wijnen

n 11 # 2014

Oprichting Vila Nova Gaia

In de kustplaats Vila Nova de Gaia in het noorden van Portugal richtte Manoel de Almeida in 1913 de Almeida Groep op. Bij het runnen van dit expeditiebedrijf werd Almeida bijgestaan door de talentvolle Manoel Barros.

Het bedrijf richtte zich in het begin voornamelijk op de handel in portwijnen, dit was dan ook de reden dat ze zich vestigden in Vila Nova de Gaia.

Tweede Wereldoorlog

Ondanks de aanhoudende internationale onrust, wist Barros Almeida zich in deze tijd als bedrijf door te ontwikkelen. Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog was dit kleine bedrijf uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bedrijven in de portwijnsector.

In de moeilijke jaren die volgden kon het bedrijf vele andere bedrijven overnemen. Na de Tweede Wereldoorlog nam het bedrijf een grote vlucht, waarbij de Barros-tak door  Manoel Barros en zijn 2 zonen enorm werd uitgebreid.

Naast port ook wijn

Sinds juni 2006 maakt Barros deel uit van de Sogevinus Groep. Tot enkele jaren geleden produceerde Barros alleen Port, maar tegenwoordig produceert men ook heerlijke wijnen van zeer hoge kwaliteit.

De druiven hiervoor komen zowel van eigen wijngaarden als van contracttelers. Deze wijngaarden liggen op 250-600 meter, ideaal voor de ontwikkeling van het druivenmateriaal.

De Veedha Tinto

Veedha TintoEen goed voorbeeld van een heerlijke kwaliteitswijn van Barros Almeida is de Veedha Tinto. Veedha betekent "leven". Wijnmaker Francisco Gonçalves van Porto Barros maakte deze mooie rode Dourowijn van de klassieke portduiven: Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinta Roriz. De druiven zijn afkomstig uit de Douro Superior.


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Nog geen reacties geplaatst

Nieuwe Wijn

Nog steeds breiden wij ons assortiment uit met diverse wijnen. Bekijk deze nieuwe wijnen en bestel ze vandaag!

Wijn Aanbiedingen

Regelmatig hebben wij diverse, heerlijke wijnen extra voordelig geprijsd in de aanbieding. Bekijk ze nu!

De Wijnbrief

Door u in te schrijven voor de maandelijkse wijnbrief, blijft u op de hoogte van de laatste weetjes en feiten!

Eenvoudig Betalen

U rekent de wijn af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank.