De Roemeense wijnen van Cramele Recas

d 12 L 2014

Volgens historici biedt de Roemeense stad Recas al vanaf de oudheid alle randvoorwaarden voor het produceren van geweldige wijnen.

De geschiedenis van het wijngebied Recas

Overleveringen en mythes vertellen over de Romeinse god van de wijn, Bacchus, die in deze regio zijn jeugd zou hebben doorgebrach

De eerste echte tekenen van wijnbouw in het Banat gebied dateren uit de periode van de Romeinse invasie van Dacia in de eerste eeuwen na Christus. 

De recentere geschiedenis toont aan dat de wijngaarden van Recas al bekend waren in het jaar 1447, toen de Landheer Mihail Severin de wijngaarden voor 32 Hongaarse gouden florijnen overnam van Ecaterina Magyar.

Van 1722 tot 1786 trok er een golf van immigranten uit het Duitse Schwaben-gebied van Beieren naar Recas. De integratie van de immigranten uit Schwaben verliep uiterst soepel en dit kwam ook de wijnbouw ten goede. De randvoorwaarden voor een wijnlegende waren daar: gulle zon, bekwame en hardwerkende mensen en de uitzonderlijke kwaliteiten van het rijke land.

De inwoners van Recas houden er niet van om in het verleden te blijven leven, ze investeerden de laatste jaren dan ook stevig in de wijnbouw en maken hun wijnen inmiddels met de laatste technieken.

Tot de dag van vandaag beschermt de Romeinse god van de wijn Bacchus de wijngaarden van Recas.

De wijnproductie van Cramele Recas

Cramele Recas maakt gebruik van de allerlaatste, state-of-the art, technologieën om zo in staat te zijn om de beste wijnen te produceren die de natuurlijke omstandigheden van het gebied het beste weerspiegelen.

Zowel in de wijngaard als de wijnmakerij is er de laatste 10 jaar flink geïnvesteerd om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag en daarnaast het kwaliteitsniveau te behouden.

Zo is de wijngaard van meer dan 600 hectare, volledig opnieuw beplant en deze maakt gebruik van Italiaanse en Franse wijnstokken van de hoogste kwaliteit. Daarnaast is al het agrarisch gereedschap vervangen door de meest moderne en hoogwaardige tractoren, spuiten, machines etc..

De wijnmakerij is volledig uitgerust in roestvrij staal en automatische temperatuurgestuurde tanks voor het vergisten en het opslaan van de wijn. Het hele proces voor het bottelen van wijn-, van filtratie tot aan het bottelen is volledig gemoderniseerd en gebeurt nu op de meest moderne en milieuvriendelijke manier.

De wijnmakers van Cramele Recas

De productie van de wijnen van Cramele Recas wordt aangestuurd door een team van wijnmakers onder leiding van “Flying Winemakers”, te weten Hartley Smithers uit Australie en Nora Iriate uit Spanje. Samen zijn deze ‘veteranen in de wijn’ verantwoordelijk voor alweer meer dan 50 oogsten in alle wijnproducerende regio’s van de wereld.

Hun filosofie is eenvoudig: het toepassen van alleen de allerbeste productietechnieken voor iedere fles wijn, het verbeteren en het behoud van de natuurlijke kwaliteit van de druiven en het zorgen voor een constante hoge kwaliteit van het product, ieder jaar en voor elk niveau wijn dat gemaakt wordt.

Om dit allemaal te bereiken hebben Hartley en Nora alle productiemethoden van Cramele Recas aangepast.

Tenslotte denk Cramele Recas ook aan de omgeving, ze proberen de natuur en de leefomgeving zoveel mogelijk te sparen en zetten zich daarmee in voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo is Cramele Recas volledig gecertificeerd volgens de HACCP, ISO 9001 en ISO 2200 normen.


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Nog geen reacties geplaatst

Nieuwe Wijn

Nog steeds breiden wij ons assortiment uit met diverse wijnen. Bekijk deze nieuwe wijnen en bestel ze vandaag!

Wijn Aanbiedingen

Regelmatig hebben wij diverse, heerlijke wijnen extra voordelig geprijsd in de aanbieding. Bekijk ze nu!

De Wijnbrief

Door u in te schrijven voor de maandelijkse wijnbrief, blijft u op de hoogte van de laatste weetjes en feiten!

Eenvoudig Betalen

U rekent de wijn af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank.