De wijnen van Cellier Lauran Cabaret

d 24 a 2013

Zo'n 300 samenwerkende wijnboeren uit de Minervois (Zuid-Frankrijk, Languedoc) bezitten samen tegen de 2.000 hectare wijngaarden (ongeveer 15% van de gehele Minervois).

In het centrum van het gebied, op een uitloper van de Zwarte berg, hebben zij hun kelder gebouwd: Cellier Laurent Cabaret. Deze kelder werd gebouwd in 1929 en hier wordt de wijn geproduceerd van 180 eigenaren. De totale jaarlijkse wijnproductie van Cellier Laurent Cabaret ligt rond de 65.000 hectoliters.

De Minervois profiteert van het mediterrane klimaat, waar de voor deze streek ideale druivensoorten Syrah, Carignan en Grenache perfect kunnen rijpen. Ook worden er heel goede resultaten bereikt met de Merlot en Cabernet-Sauvignon en vinden we er de inheemse Caladoc en Chasan. Daarnaast selecteert Cellier Laurent Cabaret op bodemsoort waardoor hele fraaie wijnen gemaakt kunnen worden.

Cellier Laurent Cabaret steekt extra tijd en moeite in het selectieproces van de verschillende druifsoorten om zo tot de beste wijnkwaliteit te komen. Er zitten namelijk nogal wat verschillen tussen de druif- en bodemsoorten (denk vooral aan een leisteenbodem). Daarnaast worden de druiven allemaal met de hand geplukt!

 

 

Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Nog geen reacties geplaatst

Nieuwe Wijn

Nog steeds breiden wij ons assortiment uit met diverse wijnen. Bekijk deze nieuwe wijnen en bestel ze vandaag!

Wijn Aanbiedingen

Regelmatig hebben wij diverse, heerlijke wijnen extra voordelig geprijsd in de aanbieding. Bekijk ze nu!

De Wijnbrief

Door u in te schrijven voor de maandelijkse wijnbrief, blijft u op de hoogte van de laatste weetjes en feiten!

Eenvoudig Betalen

U rekent de wijn af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank.