De wondere wijnen van Adeneuer

d 09 a 2014

Weingut Adeneuer

Niet heel ver van de Nederlandse grens ligt, net onder Bonn, het Duitse plaatsje Bad Neuenahr-Ahrweiler. Wanneer je vanaf de ‘Autobahn’ aan komt rijden doet niets je vermoeden dat je hier één van Duitsland’s mooiste wijngebieden nadert.

Nadat je de afslag hebt genomen en je het dal, waar de rivier de Ahr stroomt, inrijdt wordt het steeds duidelijker wat voor prachtig wijngebied hier verborgen ligt.

Weingut J.J. Adeneuer

In dit gebied liggen verschillende wijngaarden en wijnhuizen. De meest interessante hiervan ligt in Ahrweiler en is genaamd Weingut J.J. Adeneuer.

Weingut J.J. Adeneurer mag met recht één van de toppers van Duitsland genoemd worden wanneer het aankomt op het maken van de betere wijnen.

Het wijngebied de Ahr ligt net iets onder Bonn en is dus het noordelijkste wijngebied van Duitsland met een rode wijn productie van wel 95%!

De oorsprong van Weingut Adeneuer

De oorsprong van Weingut Adeneuer gaat meer dan 500 jaren terug. Sinds 1984 staan de gebroeders Frank en Marc Adeneuer aan het roer en runnen ze dit familiebedrijf vanuit een monumentaal pand in Ahrweiler. En dit doen ze op een overtuigende manier!

Adeneuer bezit in totaal 9 hectare aan wijngoed, dit wijngoed is verdeeld over de plaatsen Walporzheim (Walporzheimer Gärkammer), Ahrweil (Ahrweiler Rosenthal) en Neuenahr (Neuenahrer Sonnenberg).

De druivenstokken staan hier op extreem steile leisteen hellingen. Van de aangeplante druiven is 80% Spätburgunder druif en de overige 20% bestaat uit Portugieser en vooral Frühburgunder.

Walporzheimer Gärkammer

In Walporzheim bezit men sinds meer als 500 jaar de kleinste wijnberg van Europa met een grootte van maar 0,67 hectare. Deze Walporzheimer Gärkammer is zo bijzonder qua microklimaat dat hier elk jaar met gemak grote Auslese wijnen kunnen worden geproduceerd die vervolgens moeiteloos de grote Bourgogne Grand Cru's kunnen verslaan!

Successen

De successen van Adeneuer stapelen zich de laatste jaren elkaar op. De prestaties van Adeneuer hebben dan ook geleid tot een constante serie van uitstekende waarderingen: Adeneuer behoort sinds jaren tot de top 100 in Duitsland, in 2004 wonnen ze de Deutscher Rotweinpreis, in 2007 en 2009 heeft men bij Wein-Plus de prijs voor de beste wijncollectie gewonnen, bij de Gault-Millau behaalde Adeneuer constant zeer goede scores bijvoorbeeld in 2010 scoren 9 van hun wijnen ergens tussen de 82 en 93 punten, oftewel goed tot excellent.

Kortom: Adeneuer is een Duits ‘Weingut’ dat meer dan de moeite waard is!


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Nog geen reacties geplaatst

Nieuwe Wijn

Nog steeds breiden wij ons assortiment uit met diverse wijnen. Bekijk deze nieuwe wijnen en bestel ze vandaag!

Wijn Aanbiedingen

Regelmatig hebben wij diverse, heerlijke wijnen extra voordelig geprijsd in de aanbieding. Bekijk ze nu!

De Wijnbrief

Door u in te schrijven voor de maandelijkse wijnbrief, blijft u op de hoogte van de laatste weetjes en feiten!

Eenvoudig Betalen

U rekent de wijn af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank.