Domaine Pierre Luneau Papin

d 12 u 2013

Pierre Luneau van Domaine Pierre Luneau Papin maakt al jaren achtereen fantastische Muscadets die door toonaangevende wijntijdschriften als Revue des Vins de France, Guide Hachette en Decanter gerekend worden tot de allerbeste van de regio.

Niets wordt door Pierre Luneau dan ook aan het toeval overgelaten. De wijnstokken in de wijngaard zijn oud. Een leeftijd van 30 jaar is heel normaal, maar percelen met wijnstokken van 60 jaar en ouder zijn er ook. De opbrengst per hectare is laag en alleen gave en gezonde druiven verdwijnen in de gistkuipen. Daarnaast ouderen de Muscadets van Luneau langzaam en excellent. Een Muscadet van 10 jaar oud van oude wijnstokken (vieilles vignes) is bij Piere Luneau nog fris en levendig van smaak en kan zelfs daarna nog vaak jaren mee.

De jonge Muscadet rijpt op zijn "lie" (bezinksel) om zo haar frisheid optimaal te behouden. Zo is er een legende over het sap van de druiven van het jaar 1976, dat volgens de legende 10 jaar "sliep" in haar lie. Het gaf 10 jaar rust, waarbij het aan gewicht, zachtheid en vooral unieke smaak won. Uiteindelijk werd het wakker als een geweldige Muscadet die qua smaak nauwelijks te evenaren is.

Pierre Luneau is, samen met zijn vrouw Monique, inmiddels al meer dan 30 jaar bezig met het produceren van de betere wijnen en muscadets. In 2005 kregen ze versterking van hun zoon Pierre-Marie, inmiddels alweer de 8e (!) generatie binnen deze familie van wijnmakers. 

Pierre, Monique en Pierre-Marie zetten hun passie, wijsheid, innovatie, het respect voor de omgeving en liefde onverzettelijk door. Hiermee houden ze de toekomst in hun handen. En zoals Pierre Luneau zelf zegt "Een wijnbouwer is als zijn wijngaard, altijd bezig met het leren en begrijpen van de omgeving".


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Nog geen reacties geplaatst

Nieuwe Wijn

Nog steeds breiden wij ons assortiment uit met diverse wijnen. Bekijk deze nieuwe wijnen en bestel ze vandaag!

Wijn Aanbiedingen

Regelmatig hebben wij diverse, heerlijke wijnen extra voordelig geprijsd in de aanbieding. Bekijk ze nu!

De Wijnbrief

Door u in te schrijven voor de maandelijkse wijnbrief, blijft u op de hoogte van de laatste weetjes en feiten!

Eenvoudig Betalen

U rekent de wijn af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank.