Niepoort en haar Quinta de Napoles

g 24 n 2013

De Quinta de Napoles ligt in de Douro regio, om precies te zijn in het Cima Corgo gebied. Quinta de Napoles werd in 1987 gekocht door de familie Niepoort. De Quinta heeft een oppervlakte van 30 ha, en deze oppervlakte wordt volledig gebruikt voor het verbouwen van wijnplanten. De wijnstokken worden verbouwd op een hoogte van 80-250 meter en de leeftijd varieert van 26 tot boven de 80 jaren oud. 

In het jaar 2000 begon Andreas Burghardt met het ontwerpen van de wijnmakerij in de buurt van de Quinta de Napoles. Doordat Niepoort een snelle ontwikkeling maakte in deze periode, duurde het ontwerpproces maar liefst tot 2007. Het daadwerkelijk bouwen van de wijnmakerij ging daarentegen een stuk sneller: in februari 2007 werd hiermee begonnen  en in augustus 2007 stond het productiegedeelte er al. De proefruimte werd in 2008 opgeleverd.

De grootste uitdaging voor de architect was het vinden van een subtiele manier om het gebouw in het landschap te ‘verwerken’. De wijnmakerij ligt op de top van een heuvel die over de rivier en de vallei uitkijkt (een geweldig uitzicht). Om het geheel mooi in het landschap te verwerken, koos de architect ervoor om een gedeelte van het gebouw ondergronds te maken. Het uiteindelijke concept mag minimalistisch genoemd worden: het gebruik van zo min mogelijk materialen en zo min mogelijk details. 

In de Quinta de Napoles worden de witte tafelwijnen en de rode wijn voor de Portwijnen gemaakt. De druiven worden in de bovenste etages ‘ontvangen’ en geprepareerd. In de onderste etages bevinden zich de persruimtes en winkel.


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Nog geen reacties geplaatst

Nieuwe Wijn

Nog steeds breiden wij ons assortiment uit met diverse wijnen. Bekijk deze nieuwe wijnen en bestel ze vandaag!

Wijn Aanbiedingen

Regelmatig hebben wij diverse, heerlijke wijnen extra voordelig geprijsd in de aanbieding. Bekijk ze nu!

De Wijnbrief

Door u in te schrijven voor de maandelijkse wijnbrief, blijft u op de hoogte van de laatste weetjes en feiten!

Eenvoudig Betalen

U rekent de wijn af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank.