Sella & Mosca: Vini di Sardegna!

d 11 i 2013

In 1899 werden er graafwerkzaamheden verricht in de zogenaamde “I Piani”-zone vlakbij de plaats Alghero in Noord-Sardinië. De bodem van deze zone kenmerkte zich door de aanwezigheid van een dikke laag zandsteen, trachiet en kalksteen. Deze samenstelling voorkwam onder meer dat de bodem gedraineerd kon worden. Duizenden rotsblokken van verschillende groottes werden één voor één verwijderd; een helse, en vooruitstrevende, klus voor die tijd.

Het was geen toeval dat de bodem werd ‘klaargemaakt’ want in datzelfde jaar werd, in dezelfde plaats, het wijnmerk Sella & Mosca opgericht door ingenieur Sella en advocaat Mosca. In 1903 werden de eerste kelders in gebruik genomen en sindsdien is Sella & Mosca uitgegroeid tot het meest toonaangevende wijnbedrijf op Sardinië met een wijngaard oppervlakte van ruim 500 hectare. 

De wijnmakerij heeft nog steeds niets van haar charme uit 1903 ingeleverd. De wijnmakerij herbergt vandaag de dag onder meer de kelder voor de rijping van de fijnste rode wijnen hiervoor worden traditionele vaten gebruikt gemaakt van Slavonisch, Troncais, Allier en Nevers eikenhout. De historische kelders worden geflankeerd door een modern complex voor de wijnbereiding, dit alles ligt in een ongerepte natuurlijke omgeving. Hier ontmoeten traditie en innovatie elkaar en vullen ze elkaar in perfecte harmonie aan.

De twee oprichters, Sella en Mosca, waren beide fanatieke reizigers en daarnaast amateur-Egyptologen. Dit is terug te zien in het logo van Sella & Mosca. Het logo gaat namelijk terug naar de Egyptische tijd en beeldt Egyptenaren uit die wijn aan het persen zijn. Het logo is dan ook een reproductie van een ‘hiëroglief’ dat te vinden is in de Mastaba van Mereruka, Vizier of King Teti in Saqqara.

Het mediterrane klimaat, de ligging van de wijngaarden en de strikte kwaliteitseisen van Sella & Mosca zorgen voor een indrukwekkend wijnaanbod van topniveau. De grote variatie van terroirs biedt Sella & Mosca de gelegenheid om gebruik te maken van vele verschillende druivenrassen, waaronder enkele autochtone soorten zoals de bijzondere Vermentino en de Cannonau wijndruiven.


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Nog geen reacties geplaatst

Nieuwe Wijn

Nog steeds breiden wij ons assortiment uit met diverse wijnen. Bekijk deze nieuwe wijnen en bestel ze vandaag!

Wijn Aanbiedingen

Regelmatig hebben wij diverse, heerlijke wijnen extra voordelig geprijsd in de aanbieding. Bekijk ze nu!

De Wijnbrief

Door u in te schrijven voor de maandelijkse wijnbrief, blijft u op de hoogte van de laatste weetjes en feiten!

Eenvoudig Betalen

U rekent de wijn af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank.